Menu

27 mei 2020

Casper Jones benoemd tot voorzitter van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (SBN)

Notaris en managing partner bij VBC Notarissen, Casper Jones, is op 26 mei 2020 benoemd tot voorzitter van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (SBN). Casper is sinds 2012 eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van talent binnen VBC en zet zijn kennis en visie vanaf nu ook in bij de SBN om de opleiding up-to-date te houden en te verbeteren.

“Ruim 15 jaar zit ik in dit prachtige vak, een mooi moment om mijn opgedane kennis en kunde breder in te zetten. Van het opleiden en begeleiden van kandidaat-notarissen krijg ik erg veel energie. Niet alleen vanuit de inhoud maar vooral ook vanuit de menselijke kant. Voor mij ligt de nadruk vooral op het brengen van “your whole self” naar het werk en niet alleen “your best self”. Daar word je niet alleen een betere professional van maar ook een  gelukkiger mens. Twee vliegen in één klap. Intrinsieke motivatie speelt daarin een hele belangrijke rol. Het is soms een zoektocht en soms ook best spannend om te ontdekken wat jou écht raakt, en tegelijk meer dan de moeite waard. Handelen vanuit intrinsieke motivatie vergroot je eigenwaarde, (zelf)vertrouwen en pro-activiteit. Dat geeft energie, wat weer bijdraagt aan verdere groei. Zo maak je de ontwikkel-cirkel rond.” Zo verwoord Casper zijn visie op ontwikkeling die hij ook over wil brengen naar de SBN.

De beroepsopleiding is een opleiding voor beginnende kandidaat-notarissen met een praktijkgerichte invalshoek. In korte tijd worden algemene en specifieke vaardigheden, juridische kennis en beroepsattitude aangeleerd. Het doel van de opleiding is dat kandidaten goed voorbereid de praktijk kunnen uitoefenen. Tegelijk met Casper Jones, is ook Thijs Flokstra (Freshfields Bruckhaus Deringer) benoemd als nieuw bestuurslid. Het SBN-bestuur bestaat uit zowel KNB-leden als leden vanuit de universiteit. Dit jaar ligt de focus van het bestuur op de evaluatie van de beroepsopleiding.