Menu

18 juni 2019

Hanneke Linthorst treedt toe tot bestuur EPN

Hanneke Linthorst is benoemd in het bestuur van EPN, de vereniging van Estateplanners in het NotariaatDe EPN heeft een kleine tweehonderd gecertificeerde leden en is voor politiek, maatschappelijke organisaties en vakgenoten het kenniscentrum voor alle aspecten van estateplanning: één van de notariële specialismen met grote maatschappelijke en persoonlijke impact. De vereniging verzorgt scholing, wetenschappelijke verdieping en participeert, vaak samen met de beroepsvereniging KNB, in de discussies aangaande het vakgebied. 
 
Hanneke heeft in haar carrière een sterke focus op estate planning en familierecht. Ze is sinds juni 2018 verbonden aan VBC en was al lid van de EPN-commissie nieuw huwelijksvermogensrecht, die onder andere werkt aan een nieuw model Huwelijkse voorwaarden.
De bestuurlijke activiteiten van Hanneke  passen in de visie van VBC waarin nadrukkelijk ruimte is voor participatie in vakinhoudelijke en maatschappelijk relevante initiatieven. Zo is Laurens Kelterman voorzitter van de VON (Vereniging Ondernemingsrechtspecialisten) en andere VBC-ers zijn actief in kennisinstituten, als spreker op uiteenlopende bijeenkomsten of auteur van vakinhoudelijke opinies. Inmiddels werken er 31 professionals in Amersfoort en Amsterdam voor(middel-)grote ondernemingen, beleggers/investeerders, ondernemende families en vermogende particulieren. Deze doelgroepen vragen gespecialiseerde expertise en persoonlijke betrokkenheid met betrekking tot advisering, transacties en structureren. Mede door deze focus is VBC uitgegroeid tot de grootste zelfstandige notarispraktijk van Nederland.