Menu

22 juni 2018

In 30 jaar evenveel akten gepasseerd als woningen in Amersfoort: Henk de Wit gaat met pensioen

Na bijna dertig jaar bij VBC, waarvan ruim twintig als notaris in Amersfoort neemt Henk de Wit per 1 juli afscheid van het notariaat. Hij gaat per 1 november met pensioen. Willem-Jan Schakel en Esther Nooteboom nemen zijn dossiers over, Casper Jones zijn protocol.

Henk de Wit is een van de oudgedienden van VBC. In 1985 aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd in notarieel recht, is hij sinds 1989 werkzaam op het kantoor in Amersfoort. In 1997 werd hij daar door de koningin benoemd tot notaris. Henk is gespecialiseerd in de algemene notariële (advies)praktijk, particulier vastgoed en familierecht.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij in totaal 62.476 (and counting) akten gepasseerd, oftewel praktisch het gehele Amersfoortse woningbestand (66.034).

“Henk de Wit heeft voor drie generaties Amersfoorters de deur geopend naar een eigen huis of goede afspraken vastgelegd rond trouwen, samenwonen en erven”, stelt Casper Jones, managing partner van VBC. “In die hoedanigheid is hij, in alle bescheidenheid die hem eigen is, een bekende stadgenoot geworden voor velen. Met zijn pensionering verliest Amersfoort een gewaardeerde dienstverlener en wij een prettige collega.”

Binnen VBC nemen Willem-Jan Schakel (toegevoegd-notaris) en Esther Nooteboom (kandidaat-notaris) zijn dossiers over. Beiden zijn gespecialiseerd in dezelfde rechtsgebieden als Henk de Wit. De komende weken werken de drie intensief samen om dossiers over te dragen en relaties persoonlijk te informeren.