Menu

1 oktober 2021

Niels Geuze (De Brauw, PwC) sluit aan als partner bij VBC Notarissen

Niels Geuze (40) start per 1 oktober als partner bij VBC. Na een periode als partner bij PwC, besloot hij eerst een sabbatical te nemen. Hij nam tijd voor zijn gezin, voor reflectie om de volgende professionele stap te bepalen en voor een coronapup, Tommie. Geuze kiest nu met overtuiging voor een terugkeer naar de notariële praktijk, voor de setting van een boetiekkantoor en (dus) voor VBC: “De lat hoog en de lijnen kort en persoonlijk.”

VBC was geen onbekende

Dat VBC op zijn vizier stond, is niet geheel toevallig: vanuit PwC werkte Geuze samen met VBC in enkele grote internationale transacties en herstructureringen. Bovendien studeerden partners Jeroen Veenhof en Erwin van Elst samen met Geuze aan de Rijksuniversiteit Groningen. “We zijn goed bevriend, daardoor volgde ik VBC altijd al met belangstelling. Op een gegeven moment werd een zaadje bij me geplant, toen Jeroen vertelde waar hij zelf en VBC mee bezig zijn.” Niet veel later volgde er een aantal gesprekken waarbij ook partners Laurens Kelterman en Mark Scholten aansloten. Kelterman en Geuze kenden elkaar ook reeds uit een aantal grote transacties waarbij VBC en PwC samenwerkten.

Ambitie, energie en plezier

“Wat mij opviel in die gesprekken, was de ambitie, energie en het plezier dat Jeroen, Laurens en Marc uitstraalden, erg aanstekelijk! Na afloop van zo’n gesprek dacht ik iedere keer: hier ben ik enthousiast over. Vervolgens hebben we gekeken naar de fase waarin VBC zit en hoe ik daar op basis van mijn expertise, ervaring en persoonlijkheid iets aan kan toevoegen.”

15 jaar aan ervaring

Geuze werkte eerder bij De Brauw Blackstone Westbroek en PwC. Bij De Brauw was hij werkzaam als kandidaat-notaris, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Daar werkte hij ook enkele jaren op het kantoor in New York. “De Brauw heeft me professioneel gevormd: een bijzondere periode, op hoog niveau.”

Na zo’n tien jaar De Brauw koos hij voor PwC. “Destijds wellicht een ongewone stap, maar één waarvan ik veel geleerd heb. Juridische dienstverlening was er vrij nieuw, maar ook bij PwC ligt de lat hoog.” Bij het Big Four-kantoor ervoer hij de kracht van multidisciplinaire samenwerking, slimme inzet van technologie en een wereldwijd netwerk. “Ik heb aan prachtige zaken gewerkt en kon – als partner – ervaring opdoen met het bouwen en aansturen van een team; erg waardevol.”

Van Big Four naar boetiek

Toch begon het notariële vak weer aan hem te trekken. “Ergens in het afgelopen jaar merkte ik dat ik eigenlijk terugwilde naar het vak waarvoor ik ben opgeleid en waar het meeste van mijn ervaring ligt. Als notaris lever je ook een bijdrage aan onze rechtstaat en aan onze samenleving. Dat vind ik belangrijk. Ik ben toen gaan zoeken naar een setting die goed bij me past en was benieuwd naar de notariële boetieks. Een omgeving waar de lat hoog ligt en de lijnen kort zijn. Een plek waar je met elkaar een mooie ambitie kunt formuleren en waar je relatieve gewicht tegelijkertijd wat groter is. Waar je vertrouwensrelaties met cliënten kunt opbouwen en persoonlijk van waarde kunt zijn.”

Terug naar het notarisvak

Geuze is erg blij met zijn nieuwe stap. “VBC focust zich op de zakelijke markt en stelt kennis en mensen centraal. Dat sluit goed aan bij hoe ik zelf in het professionele leven sta.” Afsluitend: “Ik verwacht een groep enthousiaste en ambitieuze mensen aan te treffen die plezier heeft in hun werk. VBC is bezig aan een transformatie en aan een kantoor in deze fase kan ik iets toevoegen. Ik heb veel zin om aan de slag te gaan en de nieuwe collega’s te ontmoeten!”

Governance

De nieuwbakken VBC-partner zal zich richten op de brede Corporate/M&A-prakijk met een focus op corporate governance. “De checks and balances in een onderneming vind ik boeiend; ik verwacht dat we daarin de komende jaren nieuwe ontwikkelingen gaan zien en die wil ik graag juridisch vormgeven.”