Menu

3 februari 2018

Nieuw start up-initiatief onderstreept Nederlandse koppositie in agro-ondernemerschap  

Truvalu Startups is de nieuwe naam van iMPACT BOOSTER. Mireille Hesselmans is legal mentorvan dit initiatief dat zojuist een nieuwe inschrijvingsronde heeft gesloten rondom een onbetwist Nederlands specialisme: innovatief agrarisch ondernemen.
Nergens wordt innovatiever omgegaan met vee en gewassen dan in Nederland: na de VS ’s werelds grootste agrarische exporteur. Efficiency en duurzaamheid zijn de moderne sleutelwoorden voor een wereldbevolking die snel groeit en nieuwe wensen ontwikkelt als het gaat om voedsel. Volop kansen, dus voor vernieuwend ondernemerschap. Dat is dan ook de basis van een nieuw programma dat onlangs is gestart. Truvalu Startups, de doorstart van Impact Booster selecteerde onder de naam Food Stars twintig aspirant-ondernemingen voor een acceleratorprogramma van tien intensieve dagen. Onder begeleiding van een coach en gesteund door een keur aan adviseurs en specialisten werken zij hierin een businessplan uit waarmee zij dromen kunnen omzetten in ondernemersrealiteit. Ook VBC notarissen stelt kennis en kunde hiervoor ter beschikking.

Truvalu-familie

Niet alleen Nederlands ondernemerschap profiteert van Truvalu Startups. Juist de zich ontwikkelende landen in andere continenten delen mee in kennis, netwerken en faciliteiten. Zo is de organisatie geselecteerd om een acceleratorprogramma te voeren in Uganda: het Enable Youth Challenge Fund. Ook in Ghana helpt het initiatief jonge en startende ondernemers. Binnen de verzamelnaam Truvalu opereren meerdere programma’s. Truvalu Startups selecteert en ondersteunt –ook financieel- kansrijke jonge ondernemers. Wanneer zij zich als start up hebben bewezen, pakt Truvalu enterprises het stokje over voor de groeifase. Onder de noemer Truvalu Brands worden bedrijven uit ontwikkelingslanden geholpen de Europese markt te betreden, met onder andere assistentie op het gebied van marketing en retailcontacten. Truvalu Academy is een online leer- en discussieplatforms waar ondernemers in dialoog gaan met experts en adviseurs. Door deze totaalaanpak verbetert, versnelt en verduurzaamt Truvalu het ondernemerschap van een groeiende groep wereldwijde entrepreneurs.

Meer weten?
Foodstars.net