Menu

15 oktober 2018

Succesvolle kennismaking- & afscheidsbijeenkomst

Enkele honderden relaties waren 11 oktober aanwezig bij de receptie waar Aart Veldhuizen afscheid nam als notaris en Demis van Lierop werd voorgesteld als zijn opvolger.

Het Leerhotel in Amersfoort was om meerdere redenen een passende locatie voor de bijzondere receptie. Het voormalige klooster is niet alleen historisch markant, maar als opleidingsplek voor beroepsonderwijs ook een maatschappelijk relevante locatie. En dat past niet alleen bij Aart Veldhuizen, maar ook bij het kantoor dat hij achterlaat en bij zijn opvolger. Want tijdens de speeches van collega’s en de burgemeester van Amersfoort kwam niet alleen zijn professioneel gedrevenheid aan de orde, ook en vooral zijn grote maatschappelijke betrokkenheid.

Demis van Lierop, die het protocol overneemt van Aart Veldhuizen, zette zijn stempel met een enthousiaste speech waarin hij zijn visie op het moderne notariaat gaf. Voor zijn specialisme familierecht zijn het interessante tijden. Aanstaande veranderingen in bijvoorbeeld het huwelijksrecht, fiscaliteit en technologische ontwikkelingen zorgen voor andere raakvlakken tussen zakelijke en familiaire belangen. Voor de doelgroep ondernemende en vermogende families betekent dit nieuwe uitdagingen die het moderne notariaat mede moet aangaan.

Voordat beide hoofdrolspelers gefeliciteerd konden worden door een lange rij genodigden waren zij lijdend voorwerp van een ironische en onverwachte muzikale ballade waarin VBC-partners Laurens Kelterman en Casper Jones de eigenschappen bezongen van de komende en de gaande notaris. Daaraan voorafgaand was een meer serieuze noot toen burgemeester Lucas Bolsius aan Aart Veldhuizen de Jacob Van Campenpenning overhandigde. Deze hoogste gemeentelijke onderscheiding is nog maar vijf keer eerder uitgereikt. Een passend gebaar voor een veelzijdig man, zoals ook de lokale media berichtten [AD Hoge-onderscheiding voor Aart Veldhuizen].​