Menu

28 oktober 2019

U bent van harte welkom op 8 november 2019: de EPN Testamentcheckdag

Hoe lang geleden is het dat u uw testament heeft laten opmaken? En weet u zeker dat uw testament nog overeenkomt met de wensen die u nu heeft?
Op vrijdag 8 november 2019 doet VBC Notarissen mee aan de Testamentcheckdag van de EPN; de specialistenvereniging voor estate planners in het notariaat.

Is uw testament nog up-to-date?

Wellicht herkent u het: u bent jaren geleden getrouwd en heeft toen testamenten laten opmaken. Of misschien heeft u onlangs samen met uw partner een woning gekocht en heeft u toen meteen een testament op laten maken. Maar weet u nog precies wat er in uw testament staat? Weet u bijvoorbeeld wat er gebeurt met uw vermogen na uw overlijden? Weet u wie de voogdij over uw kinderen krijgt en wie bewindvoerder over de erfenis van uw kinderen wordt? Wie zorgt voor de afwikkeling van uw nalatenschap? En wat gebeurt er na uw overlijden met uw bedrijf?

Het leven verandert snel. Misschien heeft u in de tussentijd kinderen of kleinkinderen gekregen, bent u gescheiden en hertrouwd, heeft u een andere woning gekocht, is uw vermogen gegroeid of is uw hobby uitgegroeid tot een eigen bedrijf. Al deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat uw situatie verandert en dat kan gevolgen hebben voor uw testament. Daarnaast zijn er jaarlijks veranderingen in de wet die met zich mee kunnen brengen dat het gewenst is uw testament aan te passen. Het is belangrijk dat u juist op die momenten uw testament controleert. U wilt immers niet dat uw erfgenamen later voor vervelende verrassingen komen te staan. Investeer in de toekomst en zorg ervoor dat u ervan verzekerd bent dat uw testament bij uw situatie past.

U bent van harte welkom!

Wilt u uw testament vrijblijvend laten controleren? Of wilt u advies over het opstellen van een testament? Kom 8 november 2019 bij ons langs op de EPN Testamentcheckdag!

U kunt een afspraak maken met één van onze EPN erkende estate planners, Eri Saito of Hanneke Linthorst, om op 8 november, in een bespreking van maximaal 45 minuten, vrijblijvend en kosteloos, de zaken die van belang zijn in uw situatie door te nemen en/of uw al bestaande testament te laten checken.  Als u al een testament heeft en u dit door ons wilt laten checken, neemt u het dan mee naar ons kantoor? Ook zouden wij u willen vragen uw eventuele huwelijkse voorwaarden/samenlevingsovereenkomst mee te nemen en een, globaal, overzicht van uw bezittingen en schulden.  U zult van ons na afloop van dit vrijblijvende gesprek geen schriftelijke bevestiging ontvangen van hetgeen besproken is.
Als u een afspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met Sandra Davelaar (telefoon 033 4601642, mail s.davelaar@vbcnotarissen.nl).