Menu

26 mei 2018

VBC legal mentor tien nieuwe ‘Rockstart startups’

De succesvolle accelerator Rockstart heeft tien nieuwe beginnende bedrijven onder de arm genomen in haar ‘Web & Mobile 2018 Program’. Mireille Hesselmans is opnieuw één van de mentoren.

VBC is al langere tijd een van de organisaties die starters in het kader van dit programma ondersteunt met raad en daad. De zorgvuldig geselecteerde startups ontvangen van Rockstart een geldbedrag en advies en begeleiding voor een vliegende start.

“De startups die dit jaar zijn geselecteerd, zijn afkomstig uit acht verschillende landen, wat het internationale karakter onderstreept”, legt Mireille Hesselmans uit. “Niet alleen wat betreft hun ondernemersambities, maar ook wat betreft de complexiteit van de adviesvragen. Vanuit de internationale expertise van VBC is dit een interessante en ook enorm leuke klus om op te pakken.”

Het ‘Web & Mobile Program’ is het oudste programma in deRockstart-reeks en wordt dit jaar voor de zevende maal  gehouden in Amsterdam. Eerdere deelnemers haalden in totaal bijna vijftig miljoen euro binnen aan financiering. Mireille Hesselmans: “Financiering binnenhalen is natuurlijk slechts één aspect. Een duurzame bedrijfstoekomst bewerkstelligen is het uiteindelijke doel en daarbij komen financiën, een goede juridische basis, netwerken en nuchter ondernemerschap samen. Daar helpen we graag in alle opzichten bij.”