Menu

30 november 2017

VBC mede-oprichter van online-dienstverlener: De Echte Notaris

Dagelijkse notarisdiensten toegankelijker maken. Dat is het doel van De Echte Notaris. VBC en dochter Notariswinkel zijn mede-initiatiefnemer van dit landelijke online samenwerkingsverband van zelfstandige notariskantoren.

In Nederland bestellen en bankieren we volop digitaal. Dat moet ook kunnen als het gaat om notarisdiensten, vinden notariskantoren overal in het land. Zij hebben zich gevonden in De Echte Notaris. Dit is een initiatief van de grotere Nederlandse notariskantoren die al langere tijd met elkaar samenwerken om kennis te delen en de branche te verbeteren.
De Echte Notaris is een online-platform, waar de consument en ondernemer notarisdiensten kan afnemen, in begrijpelijke taal en op praktische wijze. De site is ingedeeld op verschillende levensfases en activiteiten: Samenwonen, trouwen, scheiden, ondernemen, et cetera. De consument weet zo direct waar moet moet zijn en kan dus heel snel op het doel af. In sommige gevallen kan men zelf akten maken en dat scheelt tijd en geld. De site bevat bovendien voor de branche innovatieve technieken, zoals identificatie met DigiD waardoor een fysiek bezoek aan een notaris voor veel producten niet meer noodzakelijk is.

“Met ons lokale initiatief Notariswinkel zijn we bij VBC al langere tijd bezig om dienstverlening dichterbij te brengen”, zegt Casper Jones. “De Echte Notaris maakt het mogelijk om landelijk te vernieuwen. Samen met collega-kantoren investeren we in nieuwe technologie en leren we van elkaar.” De Echte Notaris combineert het online gemak met de betrouwbaarheid, expertise en controle van een echte notaris. Daarnaast willen we met De Echte Notaris het imago van lange, procedurele teksten en taalgebruik doorbreken. Op de site vind je dan ook geen ingewikkelde teksten, maar duidelijke, begrijpbare uitleg. Casper: “Inmiddels zijn de eerste akten gepasseerd en krijgen we positieve reacties op de online dienstverlening.”