Menu

18 juli 2018

VBC Nijkerk verzelfstandigt, vestigingen Amsterdam en Amersfoort verdiepen focus op advies- en transactiepraktijk

De vestiging van VBC Notarissen in Nijkerk gaat per 1 januari 2019 zelfstandig verder. De kantoren in Amersfoort en Amsterdam versterken en verdiepen hun professionele focus op de notariële advies, transactie- en structureringspraktijk.

Al enkele jaren richt VBC zich in toenemende mate op (middel-)grote ondernemingen, beleggers/investeerders, ondernemende families en vermogende particulieren. Deze doelgroepen vragen gespecialiseerde expertise en persoonlijke betrokkenheid met betrekking tot advisering, transacties en structureren. Mede onder invloed van de huidige conjunctuur en fundamentele trends als internationalisering en een alsmaar complexer wordende maatschappij vergt dit de volledige focus van dienstverleners. VBC zet daarom de logische stap om de primair op Nijkerk gerichte vestiging te verzelfstandigen.

Rik Van der Weij, als notaris verantwoordelijk voor VBC Nijkerk, zet de algemene notariële praktijk zelfstandig verder onder de naam Notariaat Van der Weij. Dit gaat in per 1 januari 2019. Alle medewerkers in Nijkerk gaan mee in de nieuwe structuur die voor opdrachtgevers geen verdere veranderingen met zich meebrengt.

Managing partner Casper Jones: “Het besluit tot verzelfstandiging is genomen in gezamenlijk en goed overleg. Het gehele team is ervan overtuigd dat deze wijziging de dienstverlening van beide kantoren ten goede komt, aangezien zij zich volledig kunnen focussen op de praktijken waar zij werkzaam in zijn.” Daar is de laatste tijd ook op voorgesorteerd. Zo is recent in Amersfoort en Amsterdam een aantal nieuwe medewerkers aangenomen met specifieke expertises voor de corporate- en commerciële vastgoedpraktijk. Ook het team voor de dienstverlening van private clients zoals DGA’s, family offices en ondernemende families is uitgebreid.