Menu

4 april 2018

Veranderingen directie VBC met oog op de toekomst; ‘advisering en transacties als focus’

VBC concretiseert met personele wijzigingen de focus op de advies- en transactie praktijk van het kantoor dat voor de zesde opeenvolgende maal is uitgeroepen tot Nederlands’  grootste onafhankelijke notariskantoor.

Afscheid

Teun Schermerhorn neemt afscheid van VBC om zijn ondernemerschap binnen en buiten het notariaat op een andere wijze vorm te geven. Teun was sinds 2004 verbonden aan het kantoor, met als aandachtsgebied de algemene ondernemingsrecht praktijk. We zijn Teun erg dankbaar voor zijn inzet voor VBC de afgelopen 13 jaar en zullen zijn toegankelijkheid, verbindende kracht en vrolijkheid/gezelligheid missen en wensen hem al het goeds toe.

Uitbreiding directie

Laurens Kelterman treedt toe tot de directie, met kennis en kwaliteit als aandachtsgebieden. Door de specifieke interesses en ervaring van Laurens kan hij veel toevoegen in deze rol. Zo geeft hij regelmatig lezingen, cursussen en workshops op het gebied van het (internationale) notarieel ondernemingsrecht en de notariële praktijk in het algemeen. Ook publiceert hij vaak artikelen op deze gebieden. In zijn rol van voorzitter van de Vereniging van Notariële Ondernemingsrecht Specialisten is hij ook nauw betrokken bij de totstandkoming van notariële wetgeving. Laurens is sinds 2014 partner van het kantoor.

Casper Jones treedt aan als managing partner van VBC. Hij is sinds 2012 lid van de directie en heeft in die periode ruime ervaring opgedaan bij alle facetten van het leiden van een kantoor waar ruim 80 medewerkers aan verbonden zijn. Als notaris is hij voornamelijk actief in de fusie- en overnamepraktijk en -mede door de ervaring opgedaan de afgelopen jaren als ondernemer- op gebied van advisering van DGA’s en familiebedrijven.

Jeroen Veenhof is als directielid verantwoordelijk voor onder andere compliance; een belangrijke discipline onderdeel in een transparanter wordende samenleving. In zijn notarispraktijk zet hij zijn ruime ervaring in bij het begeleiden van commerciële vastgoedtransacties en complexe ontwikkelingsprojecten. Jeroen is sinds 2016 partner bij VBC. Aart Veldhuizen blijft niet-uitvoerend voorzitter van de directie. Met zijn ruime bestuurlijke ervaring heeft Aart een belangrijke adviserende rol.

Uitbreiding van de directiekracht is een logisch uitvloeisel van de toenemende focus van VBC op de notariële advies-, transactie- en structureringspraktijk. In de visie van het kantoor staan (middel-) grote ondernemingen, beleggers/investeerders, ondernemende families en vermogende particulieren centraal. De huidige conjunctuur en trends als internationalisering en een alsmaar complexer wordende maatschappij leggen nieuwe en zwaardere eisen neer bij adviseurs en zakelijke dienstverleners. VBC beantwoordt deze door de capaciteit in professionals uit te breiden en in de volle breedte te (blijven) investeren in de kennis en kunde van de medewerkers.